2020-07-28 12:24:27• hírek • Bede Emőke

Az elmúlt 24 órában három Szatmár megyei személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Radu Bud prefektus az Informatia TV egyik hétfő esti adásában arról számolt be, hogy több napnyi "szélcsend" után újabb fertőzötteket azonosítottak Szatmár megyében.

„Természetesen mi is tartunk attól, hogy az esetszámok hirtelen megugranak, ahogy történt az például Hargita megyében. Mindig is hangsúlyoztam, hogy Szatmár megye kedvező eredményeit nagy figyelemmel és fenntartásokkal kell kezelni, és folyamatosan készen kell állnunk, hogy megakadályozzuk egy fertőzésgóc kialakulását. Eddig sikerült elkerülni ezeket a dolgokat, mert mindenki a hatósági előírásoknak megfelelően végezte a dolgát, de nem szabad abba a hibába esnünk, hogy elbízzuk magunkat” – mondta el a kormánybiztos, aki szerint még korántsem vagyunk túl a pandémián, hiszen országos szinten még mindig napi 1100 felett mozog az új esetek száma.


Szatmár megyében az elvégzett tesztek száma közel 12 ezer, melyhez 8743 személy biológiai mintáit használták fel. Noha több napon keresztül nem azonosítottak újabb fertőzöttet megyénk területén, hétfőn négy teszt is pozitív eredményt hozott. A prefektus az újonnan azonosított személyekkel kapcsolatban elmondta, egyiküket már beutalták a fertőző betegségek osztályára, egy másik páciens a bikszádi TBC-kórházban van, harmadik sorstársuk még a beutalás előtt áll, a negyedik személy pedig otthoni elkülönítésben tartózkodik a fertőzés ideje alatt..


Radu Bud hangsúlyozta, hogy az idei üdülőszezon különösen sok veszélyt rejt magában a járvány okán. Ebből kifolyólag a kormánybiztos arra kéri mindazon Szatmár megyeieket, akik népszerű, s épp ezért kifejezetten sok turistát vonzó helyekről térnek haza, hogy megérkezésük után saját és mások egészsége érdekében töltsenek legalább 7 napot önkéntesen elkülönítésben, mi több, ha lehetőségük van rá, mielőtt ismét munkába állnának, végezzenek egy koronavírustesztet is.


FRISSÍTÉS: A Statégiai Kommunikációs Csoport által kedd délben közreadott tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában 3 új esetet regisztráltak, tehát eggyel kevesebbet, mint ahányat Radu Bud prefektus a hétfő esti interjújában említett. Ez azt jelenti, hogy megyénkben a betegség megjelenése óta 94 fertőzöttet azonosítottak, kik közül 76 főt már gyógyultnak nyilvánítottak, 8-an azonban életüket vesztették a Covid-19 szövődményei miatt.


A legutóbbi tájékoztatás óta egyébként 1115 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 47.053-ra nőtt a fertőzöttek száma - közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. 26.128 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, 3716-an tünetmentesek voltak, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat.


Ez idáig 1.131.699 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában. Ezek közül 21.135-öt az elmúlt 24 órában hajtottak végre, 13.127-et az eset meghatározása és az orvosi protokoll alapján, és 8008-at kérésre. Ezenkívül a GCS legutolsó tájékoztatása óta jelentették 30 olyan teszt eredményét is, amelyeket nem az elmúlt 24 órában dolgoztak fel - derül ki a GSC adataiból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: